timovaittinen One who wonders...

Äitiys on naisen parasta aikaa

Niin toivoisi, ja useimmiten näin se myös lienee,  kaikkien äitien kohdalla asiat eivät   kuitenkaan näin onnellisesti ole. 

 

Kysymys. Paljastaako äitiys naisen todellisen luonteen?  

 

- Äitiyden myötä vain muuttuu vielä enemmän sellaiseksi kun oikeasti on, se paljastaa asioita, laulajatar Anna Eriksson selittää [ http://mtv3.mobi/uutiset/viihde/musiikki/2013/08/1792084 ]

 

Tässä Annan lausahduksessa voipi olla vinhasti perää. Kun ajatukseen ynnätään se tosiseikka, että avioerotilastot ovat korkeimmillaan about vuosi lapsen syntymästä,  herättelee se kysymyksen: Miksi ovat?

 

Olisiko synnyttävien tulevien äitien jo hyvä siis ennakolta valmistautua henkisesti sietämään myös niitä äitiyden - ilmeisen väistämättömiä - negatiivisia tunnetiloja vahvistamalla positiivisesti luonnettaan.  Yksinkertaisesti: Jo elämällään olevan merkityksellisyyden (Äiti!), ja onnellisuuden avoin ja ehdollistumaton oivaltaminen vrt. työssäkäyviin naisiin auttaisi tässä.

 

Äitiydestä ja sen vauvavuosista ei kenenkään naisen kohdalla toivoisi muodostuvan paatoksellista ja kuristavaa hiki otsalla suorittamista (24/7), mistä ei jälkeenpäin edes muista oikein mitään. Tämän ennalta ehkäisy positiivisesti, valmiuksia äitiyteen kehittämällä, tuskin huono asia olisi? Äitiysneuvolat taitavat tosin keskittyä ainoastaan  vauvanhoito- ja synnytyskeskeiseen opastukseen, eivät ´psyykevalmennukseen´ mitä moni tuleva äiti  tarvitsisi.       

 

Summa summarum. "Kotiäitiys on ihmisen (naisen) parasta aikaa". Ihan tutkitusti [ http://www.voice.fi/ilmiot/kumpi-on-onnellisempi-kotiaiti-vai-tyossakayva-nainen-tuore-tutkimus-paljastaa/8/52232 ]     

 

Oivallista ja elämysrikasta vauva-aikaa Annan Erikssonin lisäksi kaikille äipille :9

 

PS. Miehet ja heidän isyyden vertaisroolit jätin tarkoituksellisesti tekstin kommentointiin    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Äitiys on naiselle uusi tila, joka ei pääty niin kauan kuin hänellä on lapsia. Lapsikin on "lapsi" vaikka olisi aikuinen niin kauan kuin hänellä on vanhemmat. Nämä ovat ihmissuhteita, jotka hiovat ihmistä monella tavalla mitä enemmän niitä on.
Äitiyteen sellaisena kuin se tulee ei voi koskaan täydellisesti ennakkoon valmentaa. Parisuhteeseen äitiys vaikuttaa, ei vain naiseen yksin.
Äidiksi tulo ei ole yksinomaan ja jatkuvasti päivänpaistetta. Sehän miehenkin pitäisi ymmärtää. Miestähän pitäisi myös valmentaa ja ennemminkin juuri miestä ymmärtämään.

Brittitutkimus tuskin antaa aivan oikeaa kuvaa suomalaisesta näkökulmasta.
Tässä luettavaa, jonka linkin sain vasta äidiksi tulleelta http://vaestoliitonblogi.com/2013/08/20/parisuhdev...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Viisas kommentti ja oikein hyvä parisuhdelinkki muuten, paitsi siitä puuttuu mielestäni se ehkä tärkein argumentti (toistensa kunnioituksen ohella), mikä on arjen huumori!!

Mitä halusin koko blogilla sanoa jäi oikeastaan itselleni hämäräksi.. :) Arvostaa äitiyttä - aivan erityisesti kotiäitiyttä. Ainakin sitä.
Elämää pursoava kommenttisi on varmasti terveellistä luettavaa kaikille.